Spark Kennismaken


Warning: Illegal string offset 'class' in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 123

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 123

Warning: Illegal string offset 'class' in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 124

Mijn naam is Angelique de Groot en ik geef les en train volgens de klassieke dressuur. Ik geef les aan huis en op mijn eigen locatie waarbij ik in sommige gevallen mijn eigen paard inzet om de ruiter houding, zit en hulpen aan te leren.

In 2008 maakte ik voor het eerst kennis met rechtrichten en de academische rijkunst en Bent Branderup. Ik werd nieuwsgierig van de trainingsmethoden, en van de paarden die zienderogen beter gingen bewegen, goed in hun vel zaten en er plezierig en trots bijliepen. Ik startte de training met mijn eigen Shire merrie Kino en wat een openbaring was dat. Kino bloeide helemaal op, kwam veel beter in haar vel te zitten en had zichtbaar meer plezier. En ook de rijbak was voor haar geen enkel probleem meer.

Mijn enthousiasme over de methode was groot en ik volgde een instructeurscursus rechtrichten via Paarden Begrijpen om mijn ervaringen ook aan anderen over te kunnen brengen. Inmiddels heb ik er een lieve Andalusier merrie bij die rechtstreeks uit Spanje kwam. Dit bleek een merrie met behoorlijk wat mentale blokkades en problemen maar is met tijd en geduld tot rust gekomen.

Vanuit deze methode en mijn zoektocht naar meer kennis en kunde ben ik bij de klassieke rijkunst terecht gekomen en wel de Portugese Rijkunst. Deze manier van rijden is de pure vorm van kunst waarbij getraind wordt vanuit de anatomie van het paard. Mijn focus ligt dus op kwaliteit van rijden en deze kwaliteit in rijden geef ik door!

Om mezelf te ontwikkelen ga ik met regelmaat naar Portugal om daar te trainen bij mijn leraar Antonio Borba de Monteiro, directe leerling van Nuno Oliveira en “mestre” binnen de Portugese Hoge rijschool. Daarnaast komt Antonio Borba Montiero tweemaal per jaar naar Nederland voor lessen waar ik aan deelneem.

Het werken met en trainen van paarden is een continue leerproces. Niet alleen de paarden leren elke dag bij, ook ik word dagelijks wijzer van wat de paarden mij leren! Met mijn enthousiasme en passie wil ik anderen helpen, inspireren en aanmoedigen om te komen tot een echte connectie met je paard!

 

Klik hier voor de reacties van klanten.

Terug naar het begin..

IMG_1767

Kino
Kino
El Patrico
El Patrico