Warning: Illegal string offset 'class' in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 31

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 31

Warning: Illegal string offset 'class' in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/shortcodes.php on line 34

Trainingsweek in Portugal

Twee maal per jaar ga ik naar Portugal. Aan de rand van Lissabon ligt het terrein van Santo André Lusitanos. Het landgoed van Antonio Borba Monteiro waar ik ook nu weer voor een week ga trainen op zijn paarden. Zijn Grandprix paarden zijn ware schoolpaarden en zijn precisie in lesgeven brengen me keer op keer zoveel verder. Ik voel me bevoorrrecht dat ik bij hem mag trainen en van hem mag leren.

 

 

 

 

Vrijdag 21 april komen we in de avond aan in het heerlijke Lissabon en de volgende ochtend start dan al mijn eerste les. Ik zal zeker weer een hoop foto’s op fb plaatsen dus hou het in de gaten.

Wil je zelf eens zijn lessen ervaren? Dat kan! Want in juni komt hij voor een weekend naar Nederland om een aantal combinaties les te geven.

 

 

Leuke WE clinic!!

Afgelopen zondag was het dan zover, de WE clinic! Het was echt een hele leuke middag. Uiteindelijk waren we met een klein ploegje maar dat was reuze gezellig en konden daarom ook in alle rust naar elkaar kijken en hadden Ben en Loes daarmee voldoende tijd om ons allemaal te begeleiden en dat hebben ze echt super gedaan!image

Er stonden verschillende obstakels klaar voor ons om samen te overwinnen. Voor Patricio was het ook echt overwinnen, want zo stoer als hij eruit ziet, zo’n watje is het hahahaha. Hij vond al die rare dingen in de bak maar doodeng! image
Nadat we wat dressuurmatig aan het oefenen zijn geweest met een aantal obstakels zoals de L vooruit en achteruit en zijwaarts over de balk, zijn we gaan werken met de Garrocha.

image

 

 

 

Wat supergaaf maar ook spannend! Je hebt toch een ‘stok’ van 4 meter in je handen waar je mee rijdt. Daar draaide Pat zijn hoef dan weer niet voor om…. Hahaha kanjer! We hebben zelfs een draai onder de garrocha door kunnen doen, ik was zo trots op ons..? 
image

 

Iedereen heeft het naar de zin gehad en veel geleerd en gaven nu al aan volgende keer ook zeker weer mee te willen doen. Hele leuke reacties dus.

image

 

 

image

 

 

 

 

 

Volgend jaar dus zeker weer de WE dagje

Iedereen bedankt voor de geweldige middag!

Ben en Loes van Trailsend voor jullie les en begeleiding en Paardensportcentrum Diekshuus voor de heerlijke lunch en jullie faciliteiten! Echt top!

 

6 oktober naar Portugal !!

Donderdag 6 oktober ga ik weer naar Portugal om voor mijn eigen ontwikkeling te trainen bij Antonio Borba Monteira. Ditmaal gaat Wim mee om zelf ook wat lessen te krijgen van deze meester. De wijze van lesgeven past zo geweldig bij de wijze waarop ik met mens en paard om wil gaan en biedt daarnaast de hoogste kwaliteit qua kunde.

Instructie op de milimeter!

Ik zie erg uit naar de warmte en hartelijkheid die ik hier ervaar en natuurlijk de kennis die ik opdoe.

Wie gaat er de volgende keer met mij mee?..

 

Weekendclinic Antonio Borba Monteiro April 2016

Het w_MG_8440bas weer een heerlijk lesweekend! Dit keer werd het door Trailsend georganiseerd in Westendorp, slechts 12 minuten met de auto van huis. Wat een luxe!!

Zaterdagochtend om 09:00 uur mochten Patricio en ik als eerste beginnen met de lessen. Het was dus vroeg op pad voor Patricio aangezien ik even rustig de tijd wilde nemen om met hem in te stappen op deze nieuwe vreemde locatie. Hij vond het, zoals gewoonlijk, erg spann
end, maar na een kleine 15 minuten begon hij dan toch te ontspannen. We hebben de afgelopen weken heel erg geoefend op het rijden in rust en kalmte en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. In plaats van in de stress te blijven raakte hij al snel in z’n focus. Tijdens de les beginnen we weer op de volte uiteraard. Patricio blijft het moeilijk vinden in zn lijf om op een kleinere volte in een rustig tempo te draven. Antonio geeft aan dat hij naar alle waarschijnlijkheid een passsage aangeleerd heeft gekregen die hij te pas en te onpas inzet als het tempo te moeilijk voor hem wordt. Hij heeft me duidelijke handvatten gegeven hoe ik hem uit die “passage” kan houden en hem weer gebalanceerd op de volte krijg. Keihard werken!! dat kan ik je wel vertellen, maar dat doen we graag!!

De zijgangen zitten er goed in bij ons en die _MG_8463bgebruiken we dan ook om zijn achterbenen onder z’n lijf te houden zodat hij blijft dragen in zijn lijf en niet vervalt in een hoog tempo waarin hij gaat rennen.

De galop ging deze lessen wat moeizamer, hij raakte toch weer wat overenthousiast waardoor hij erg gaat stuwen en focus kwijtraakt,.desondanks hebben we wel een paar mooie overgangen kunnen maken. We hebben in ieder geval weer voldoende om mee te oefenen en weer oplossingen om verder te ontwikkelen en dat is super. In september komt Antonio weer naar Nederland om les te geven.

Nu opmaken voor een weekje Portugal om bij Antonio thuis te gaan paardrijden. Ik heb 9 lessen in een wek, dus een echte bootcamp haha! Heerlijk.

Ik ga zoveel mogelijk foto’s maken en filmpjes en hoop via facebook een beetje een blog bij te kunnen houden, afhankelijk van de internet mogelijkheden daar.

Tot gauw!!

_MG_8428b

 

 

Les in Portugal!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/spark-framework/helpers.php on line 300

Ik ben blij dat het weer wat beter wordt zodat we lekker kunnen trainen, want er staat het eea op de agenda!!

Eerst bereiden we ons voor op een nieuw lesweekend met Antonio Borba Monteiro. Hij komt 23 en 24 april weer naar Nederland om les te geven aan 8 combinaties. Ik hoop dat Patricio, als verjaardags cadeautje (ik ben de 24e jarig) goed z’n best wil doen 😉

De clinic is dit keer lekker dichtbij, want wordt verzorgd in Westendorp. Dat is net 13 minuten rijden hiervandaan. Als Tormenta hard hinnikt kan hij haar misschien net horen hahaha…

Na dit weekend even en paar dagen alles laten bezinken en da… Zondag 1 mei, Op naar Portugal!!!

Antonio Borba heeft in Portugal een eigen rijschool waar hij les geeft. We gaan dus een week naar Portugal om daar les bij hem thuis te krijgen op zijn paarden. “We” want m’n man en onze kinderen gaan mee, die daar heerlijk vakantie gaan vieren terwijl ik me laat onderdompelen in de technieken en lessen binnen de klassieke dressuur. Antonio neemt ons ook een middag mee naar de Portugese Hoge Rijschool om daar achter de schermen kennis te maken met de andere ruiters en de trainingen te bekijken.

Antonio is een directe leerling van oa Nuno Oliveira en voel me superblij en vereerd dat ik de kans krijg om van de besten te leren!!

Ik zal via m’n facebook pagina een blog bijhouden over m’n dagen in Portugal en op de site naderhand een verslag doen, met ik hoop heel veel foto’s.

Tot gauw!!

 

Weekendclinic 21 & 22 november


Warning: A non-numeric value encountered in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/spark-framework/helpers.php on line 300

Druk bezig om alle spullen klaar te leggen voor morgen. Opnieuw een clinic van Antonio Borbo Monteiro in Hengelo gld.

Vandaag ga ik Patricio al brengen zodat hij weer even kan wennen. Gelukkig gaat dit steeds sneller naarmate hij vaker mee gaat. Ik heb er enorm veel zin in! Maar ook weer de gezonde spanning in het lijf van wat ons tegemoet gaat komen dit weekend. Hoe dan ook wordt het super leerzaam en erg gezellig! Ik zal snel wat foto’s plaatsen.

 

Het Paard Centraal


Warning: A non-numeric value encountered in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/spark-framework/helpers.php on line 300

Kom je ook ?!

Een leuke en leerzame middag waarop iedereen die geïnteresseerd is in paarden welkom is!

Samen met Sandra van Eye4horses en Paulien van “Paard praat met mij” willen we, op een gezellige aan huis locatie, onze inzichten met jullie delen om je paard gezond en blij te houden!

Toegang is gratis maar een donatie is welkom want alle opbrengst deze dag komt ten goede aan Brooke Hospital !

Omdat we er een interactieve dag van willen maken, zijn er een paar plekken beschikbaar voor mensen die met hun paard willen komen.

Voor deze deelname vragen we een donatie tbv Brooke Hospital.

  • Deelname workshop “werken aan de hand” € 10,- per persoon
  • Deelname Cranio Sacraal en behandeling € 25,-per paard
  • Deelname en consult van Paulien € 40,- per paard

Een unieke kans, dus geef je snel op via info@paardenconnect.nl

Wil je meer informatie, stuur even een berichtje

Wij hebben er zin in!!

https://www.facebook.com/events/1624661577783215/

Weekendclinic Antonio Borba Monteiro


Warning: A non-numeric value encountered in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/spark-framework/helpers.php on line 300

Was ik in het begin van het jaar al zeer blij met de lessen van Fransico, ben ik nu nog blijer met de lessen van Antonio Borba Monteiro. Antonio is een directe leerling van Nuno Oliviera en mocht als jonge jongen al zijn paarden rijden en later trainen als meester Nuno op tour was. Hij is grootmeester binnen de Portugese Hogeschool waarvan zijn oom één van de oprichters is. Op zich dus al een eer voor m’n gevoel om van deze man les te krijgen.

Wat vooral al bleek de eerste momenten, is dat hij echt een zesde zintuig heeft wat paarden aangaat. De kleine dingen die hij vertaald vanuit je paard of hoe deze naar je kijkt herken je direct. Het is heerlijk om vanuit volledige rust je paard (en jezelf vooral) te leren om elke stap en beweging volledig te controleren. Daar legt hij de eerste momenten de nadruk op, beheers elke beweging en communiceer met je paard zodat hij je volgt in jouw beweging maar vooral ook andersom. Hij kijkt naar de natuurlijke bouw en bewegingen van het paard en begint vanuit daar te werken.

Alles komt aan bod. Je eigen houding en balans tov van het paard, beheersing van tempo en ademhaling oftewel rust. De aanwijzingen die hij geeft zijn kleine dingen die vervolgens enorme effecten hebben op de beweging van het paard. Alles uitgefaseerd op het juiste moment. Het geeft niet als je bezig bent met het beheersen van het tempo en het paard heeft zijn hoofd wat hoog. Nadat het paard weet wat je bedoelt, zet hij je op de volte en daar laat het paard het net geleerde zien en laat zijn hoofd netjes zakken met zacht contact in de teugel. Geen enkele keer wordt er “getrokken” het is alleen handen sluiten en openen. Zo vallen de puzzelstukjes netjes in elkaar.

Ik vond het eer om les van hem te krijgen en vanuit de oude school methode te leren rijden. Puur en eerlijk

Check mijn Facebook pagina voor een filmpje.

 

Lesweekend Francisco Bessa de Carvalho


Warning: A non-numeric value encountered in /home/u76057p74139/domains/paardenconnect.com/public_html/wp-content/themes/spark/core/spark-framework/helpers.php on line 300

Vrijdag de 27 februari was het dan zover, op naar Hengelo gld voor onze lessen!! ik ben bewust een dagje eerder gegaan zodat we vrijdag ook nog even konden trainen in de rijhal, want Patricio is altijd erg gestrest op en vreemde locatie. Zaterdag om 10:00 uur had ik mijn eerste les en inderdaad wat was hij nerveus….ik trouwens ook dus we hebben even alle zeilen bij moeten zetten om door te ademen en onze hartslag omlaag te brengen. Uiteindelijk lukte dit redelijk en konden we toch flink wat stappen maken zonder spanning in het lijf. Het was erg omschakelen voor ons beiden maar vooral voor mijzelf. De vaste patronen en de wijze van het geven van de hulpen die je in de loop van de jaren hebt geleerd en aangeleerd worden even overhoop gegooid en brengt je even behoorlijk uit je comfortzone. Maar!! wat heerlijk, ik heb me volledig opengesteld en overgegeven aan de aanwijzingen van deze fijne Portugese man! Wat een geduld en inzicht heeft hij.Patrico lesweekend 3

Het is best spannend om voor het oog van zoveel goede ruiters en een goede leermeester vanuit een hele andere discipline te komen lessen. Nee,.. het ging zeker niet perfect in de zin dat we de sterren van de hemel reden, maar wel perfect als ik luister naar mijn gevoel en kijk wat we hebben geleerd. Ik weet nu al dat ik hierbij een fijne leermeester heb gevonden van waaruit ik enorm kan ontwikkelen en kan doorgeven aan anderen.

Patrico lesweekend 2

 

In september hebben we ons volgende lesweekend en ik heb er nu al erg veel zin in en tot die tijd  hebben we nog zat te trainen..